Kilka słów o nas
Kim jesteśmy

Nasze słodkości wypiekane są sposobem domowym z surowców naturalnych, które sami dobieramy. Świeże jaja, sery, miód, owoce – to właśnie składniki gwarantują wyjątkowy smak naszych wypieków. Sami ręcznie ucieramy kremy, a nasze torty, ciasta i desery traktujemy jak małe dzieła sztuki dekorując je kwiatami i świeżymi owocami. Dbamy, aby wypieki cukierni podążały z duchem czasu dlatego „ubieramy” stare receptury w bardziej nowoczesne formy dbając przy tym aby nie traciły na swojej regionalności. Pracownia cukiernicza rozwija się pod względem nowych technologii w oparciu o tradycyjne przepisy. Nasze cukiernie to połączenie tradycji z nowoczesnością, które zapraszają do środka swoim oryginalnym wystrojem, zawsze uśmiechniętą obsługa, zapachem świeżego domowego ciasta oraz aromatem wyśmienitej kawy. Można też liczyć na fachową obsługę i doradztwo w kwestii zamówień np. tortów weselnych, komunijnych, na chrzciny, okolicznościowych.
Znajdziesz Nas na Facebooku
Skąd jesteśmy
Orawa to dwie beskidzkie i podhalańskie krainy położone w dorzeczu rzeki Orawy: Dolna Orawa i Orawa Górna, której północno wschodnia część w dorzeczu Czarnej Orawy należy do Polski, i określana jest nazwą Polskiej Orawy. Od Podhala Polską Orawę oddzielają Bory Orawskie – unikalne w skali europejskiej zbiorowiska lasów i torfowisk. Żyją w nich rzadkie okazy roślin i zwierząt. Na południe od Pasma Babiogórskiego znajduje się szereg równoległych grzbietów tzw. Działów Orawskich, oddzielonymi od siebie szerokimi dolinami potoków, w których rozłożyły się wsie orawskie. Jedna z takich wsi jest Jabłonka – to tutaj bije nasze serce. W Jabłonce powstały nasze pierwsze wypieki z jagodami zbieranymi na zboczach Babiej Góry, i właśnie tutaj stworzyliśmy naszą Pracownię.

Czekamy na Ciebie tutaj
Lista naszych punktów
- Nowy Targ, ul. Rynek 18
- Nowy Targ, ul. Szaflarska 128
- Jabłonka, ul. Sobieskiego 2
- Rogoźnik, os. Za Torem 1A
- Białka Tatrzańska, ul. Środkowa 179
- Orawka 70A
- Rabka-Zdrój, ul. Jana Pawła II 24a